ICT afstudeerstage bij HydroLogic

HydroLogic zet ICT in om droogte en overstromingen door extreem weer te voorkomen. Wil jij met jouw ICT kennis bijdragen aan wereldwijde oplossingen voor klimaatproblemen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ruim 40 ambitieuze talenten vormen samen HydroLogic. Vanuit een historisch kantoorpand in hartje Amersfoort zetten wij de toon op het gebied van ICT en waterbeheer voor klanten als Rijkswaterstaat, waterschappen en gemeenten, in binnen- en buitenland. HydroLogic biedt uitdagende ICT stages en afstudeerstages voor ambitieuze studenten. Met jouw onderzoek en prototyping draag je bij aan het oplossen van complexe problemen die ontstaan door steeds extremer weer.

Werken in de ICT? Kijk dan bij onze ICT vacatures.

HydroLogic: een prijswinnend bedrijf

HydroLogic is door de Kamer van Koophandel uitgeroepen als 1 van de 3 meest innovatieve bedrijven van Nederland. Dankzij de impact die we in de wereld hebben met onze ICT innovaties. Volgens Great Place to Work behoren we daarnaast ook tot de top 5 beste MKB werkgevers van Nederland. Het werkgeluk van onze medewerker staat voorop. Dat betekent ruimte voor groei, plezier en innovatie in een prettige werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn.

HydroNET: een prijswinnend platform

KVK logoHydroLogic bouwt een eigen platform HydroNET: Hét beslissingsondersteunende online platform voor meer dan 4000 waterprofessionals wereldwijd. Hiermee maken we onze missie waar: waterbeheerders door middel van ICT- en waterkennis voorzien van slimme watermanagement oplossingen in de strijd tegen klimaatverandering.

 

Bijdragen aan Sustainable Development Goals

Bij HydroLogic onderschrijven we het belang van de SDG’s van de Verenigde Naties. Dat zie je terug in ons werk in Nederland en ook in het buitenland. Het is onze missie om weer, water en klimaatproblemen inzichtelijk te maken en te helpen oplossen. Dat doen we door onze klanten – waterschappen, gemeenten, provincies en hogere overheden – te voorzien van slimme ICT oplossingen waarmee ze grip krijgen op het watermanagement met: meetdata, integratie van vele databronnen, simulatiemodellen, AI, gebruikersvriendelijke data- en informatie presentatie en online tooling voor data analyse en data science. Lees hier hoe en aan welke SDG’s HydroLogic bijdraagt: https://www.hydrologic.nl/sdg/.

Samenwerking HydroLogic en Hogeschool Utrecht

Onderstaand filmpje laat de zien hoe studenten van de opleiding HBO-ICT samen met Hydrologic werken aan de buienradar voor het waterbeheer.

“Tijdens mijn stage heb ik gewerkt aan nieuwe functionaliteiten binnen het online portaal van HydroNET, de Water Control Room. Eén van de projecten was de creatie van een nieuw dashboard app. Deze app stelt gebruikers in staat om op een gebruiksvriendelijke manier data te analyseren en visualiseren over verschillende tijdstappen. Met behulp van een intuïtieve tijdlijn kunnen gebruikers eenvoudig tussen beschikbare tijdstappen schakelen en de data als animatie afspelen op een kaart.

Binnen het bedrijf is er ruimte voor eigen initiatief en creativiteit. Dankzij de vakinhoudelijke kennis en begeleiding van medewerkers kon ik innovatieve ontwerpen realiseren en nieuwe ideeën verkennen. Gedurende mijn stage heb ik de essentiële rol van HydroNET in het aanpakken van complexe uitdagingen op het gebied van waterbeheer kunnen waarnemen. HydroNET is een uniek product waar ik met voldoening aan heb kunnen bijdragen.”

Mustafa M.B. Demirci – derdejaars ICT student Hogeschool Utrecht

Stage ICT en afstudeerstage ICT

Wij zijn altijd op zoek naar ambitieuze ICT studenten om bij ons stage te lopen en af te studeren. Doe je een HBO ICT studie Informatica of Technische Informatica? Of volg jij een Master Informatica of Wiskunde? We hebben verschillende interessante mogelijkheden voor stage en afstuderen.

Zit er geen opdracht bij waar je direct enthousiast van wordt? En wil je wel onderdeel uitmaken van ons team én bijdragen aan een betere wereld? Neem dan contact op met Anuska Speckmann via jobs@hydrologic.com of 033-4753535 zodat we de mogelijkheden met je kunnen bespreken.

Onze ICT afstudeer- en stageopdrachten:

“Tijdens mijn stage heb ik gewerkt aan een nieuwe messaging-service. Met deze service kunnen onze klanten binnen HydroNET berichten ontvangen over calamiteiten die plaatsvinden. Klanten kunnen hierbij zelf aangeven wanneer ze een bericht automatisch willen laten genereren.

Ik heb erg kunnen genieten van mijn stageperiode. De gezellige borrels, bedrijfsuitjes en tafeltennistoernooien hebben hier zeker bij geholpen. Mijn collega’s hebben mij meer dan voldoende kunnen begeleiden tijdens mijn gehele stageperiode. Ze hebben mij kunnen voorzien van behulpzame feedback en hebben mij zo geholpen in mijn leerproces. Studenten die op zoek zijn naar een bedrijf met een leuke en gezellige werksfeer zou ik zeker aanraden om hier ook stage te komen lopen.”

Jordy Bronowicki – derdejaars ICT student Hogeschool Utrecht

Wat krijg je bij HydroLogic?Goede begeleiding


Opleiding en groeiOnderdeel van het team


Werken aan een
betere wereld
HydroLogic Hoodie

HydroLogic hoodie


Team-uitjes


Samen lunchen op kantoor


Borrels


Jarig = vrije dag


Tech Friday


Experimentarium


Kantoor in centrum
Amersfoort


Flexibele werktijden


Laptop


Reiskostenvergoeding


Stagevergoeding

Vragen?

Anuska Speckmann

Telefoon: 033-4753535
E-mail: jobs@hydrologic.com