Nieuws

Interessante bijbaan in het waterbeheer

Wil jij bijverdienen én relevante werkervaring opdoen met uitdagende waterprojecten in Nederland? Een bijdrage leveren aan onze toonaangevende en innovatieve projecten en volop praktijkervaring opdoen in het Nederlandse waterbeheer? Jouw nieuwste kennis en technieken toepassen in de weerbarstige waterpraktijk? Leren wat nodig is om projecten succesvol te volbrengen? Samen met een team werken aan innovatieve oplossingen?

Wij zoeken gemotiveerde studenten die meewerken  aan het oplossen van complexe watervraagstukken. Studenten met passie voor modelleren en interesse in toepassing van modellen op praktische watervraagstukken. Affiniteit en ervaring met scripting, data visualisatie, statistiek en/of GIS is een pré.

Wat bieden wij?

  • Uitdagende en dynamische werkomgeving
  • Ruimte voor eigen ideeën en persoonlijke ontwikkeling
  • Begeleiding en coaching door senior collega’s
  • Goed salaris

Download voor meer informatie de pdf van deze vacature: Interessante bijbaan in het waterbeheer

Optimaliseren van internationale neerslagproducten

HydroLogic

HydroLogic is een innovatief bedrijf dat waterproblemen aanpakt met onderzoek, producten en advies. Met data, informatie, ICT, modellen en hoogwaardige kennis leveren wij een belangrijke bijdrage aan de oplossing van waterproblemen die ontstaan door klimaatverandering.

Wat houdt de opdracht in?

Met specialistische software die wij zelf ontwikkeld hebben (www.hydronet.com) worden verschillende neerslagbronnen, zoals radar, satellieten en regenmeters gecombineerd tot het beste beschikbare neerslagproduct voor waterbeheer. In deze stageopdracht onderzoek je de kwaliteit van het huidige neerslagproduct in Duitsland, Zuid-Afrika en/of Australië. Je toetst de eisen die vanuit het waterbeheer worden gesteld aan de huidige kwaliteit en beschikbaarheid van de neerslagproducten. Daarnaast onderzoek je hoe de neerslagproducten verbeterd kunnen worden.

Wie zoeken we?

MSc studenten met een achtergrond in meteorologie of hydrologie die een passie hebben voor het oplossen van ingewikkelde hydro-meteorologische vraagstukken uit de praktijk. Affiniteit met programmeren van software scripts voor verwerking van grote hoeveelheden data is vereist.

Download voor meer informatie de pdf van deze stageopdracht: Stageopdracht verbeteringen neerslagproduct

 

 

Stageopdracht op het gebied van getijden en zoutindringing in de Rijn-Maas monding

HydroLogic

HydroLogic is een innovatief bedrijf dat waterproblemen aanpakt met onderzoek, producten en advies. Met data, informatie, ICT, modellen en hoogwaardige kennis leveren wij een belangrijke bijdrage aan de oplossing van waterproblemen.

Wat houdt de opdracht in?

In periodes van lage rivierafvoer is de Rijn-Maasmonding een zeer gevoelig gebied voor zoutindringing. Menselijk ingrijpen (bv. Deltawerken, Maasvlakte, verdieping Nieuwe Waterweg) heeft hier mogelijk invloed op gehad. In deze stageopdracht ga je aan de slag met frequentie-analyse van de getijden cycli in de Rijn-Maas monding. Het uiteindelijke doel is om lange tijdreeksen en modelresultaten van zoutconcentratie te corrigeren voor het deel van de zout concentratie dat wordt veroorzaakt door getijden. Hierdoor blijft een ‘residu’ zout concentratie over waarmee het effect van menselijk ingrijpen in beeld kan worden gebracht. In deze opdracht maak je gebruik van tools voor getijden-analyse die bij voorkeur voor verschillende doeleinden inzetbaar zijn.

Wie zoeken we?

MSc studenten met een achtergrond in HydroLogie, Fysische geografie, Civiele Techniek of toegepaste Wiskunde met een passie voor het verwerken van lange tijdreeksen en modelresultaten. Goede kennis van frequentie analyses, getijdenwerking en affiniteit met ICT is een pré.

Voor meer informatie over deze stageopdracht klik hier: Stageopdracht getijden en zoutindringing Rijn-Maas monding