Met IT- en waterkennis bijdragen
aan een betere leefomgeving

Vanuit deze passie heeft Arnold Lobbrecht in 2000 HydroLogic opgericht. HydroLogic gebruikt big data en ICT in de strijd tegen het water. En met succes: in 15 jaar zijn we gegroeid naar een toonaangevende club van 35 waterprofessionals met vestigingen in Amersfoort en Delft.

Met de HydroNET web-portal voorzien wij ruim 3200 klanten wereldwijd van historische, actuele en verwachte waterinformatie. Watermanagers kunnen zich hiermee wapenen tegen nieuwe bedreigingen, kosten van het beheer besparen en mensenlevens redden. HydroLogic heeft geen externe financiers en is sinds de oprichting winstgevend.

“Hadden we in het verleden terpen, daarna windmolens en elektrische gemalen; nu is het big data die de volgende sprong in het watermanagement mogelijk maakt. “

Bij ons werken mensen met belangstelling voor water en milieu, die een significante bijdrage willen leveren aan een verbeterde leefomgeving in Nederland en het buitenland. Onze medewerkers hebben wetenschappelijke en hbo-opleidingen op het gebied van hydrologie, meteorologie, fysische geografie, civiele techniek, wiskunde en informatica.

Meet the HydroNET team

Iedere dag is een enthousiast team van ontwikkelaars hard aan het werk om HydroNET verder te ontwikkelen. Werken aan ondersteuning en onderhoud van de huidige HydroNET versie, aan onderzoek en innovatie en aan de ontwikkeling van de nieuwe HydroNET versie. Het team van ontwikkelaars werkt achter de schermen maar zijn van groot belang voor HydroNET! In deze rubriek stellen wij deze mensen aan u voor.

In de eerste editie van ‘Meet the team’: Erik Plaggenmars. Lees hier het interview (Engelstalig).