De digitale revolutie in de strijd tegen klimaatverandering

De samenvatting van HydroNET Live 2016

Lees samenvatting

Nadat we de afgelopen 800 jaar geleidelijk aan het water onder controle hebben gekregen, staat ons met de huidige klimaatontwikkeling een verandering in het waterbeheer te wachten die zijn weerga niet kent. Na het bouwen van terpen, dijken, windmolens en gemalen is de volgende stap in het waterbeheer een digitale.

Steeds meer waterbeheerders maken gebruik van big-data, water control rooms en andere innovatieve ICT oplossingen. Maar hoe ziet de toekomst van het waterbeheer er uit, en welke kansen biedt deze digitale revolutie? 150 Experts uit binnen- en buitenland kwamen op donderdag 8 september 2016 naar Het Oude Magazijn in Amersfoort om deze vragen te bespreken en de beste route van de ICT in het waterbeheer uit te stippelen.

HydroNET Live: De digitale revolutie in het waterbeheer

De eerste editie van HydroNET Live was een groot succes. Wij bedanken alle sprekers die een belangrijke inhoudelijke bijdrage hebben geleverd, dagvoorzitter Joost Tijssen voor de energie en positieve sfeer, de partners op het Digitale Waterplein voor het presenteren van hun digitale revolutie en natuurlijk alle aanwezigen voor hun inbreng en enthousiasme!

De sprekers

Tijdens HydroNET Live presenteerden meer dan 25 prominente sprekers en organisaties hun mooiste voorbeelden van het innovatief gebruik van ICT en deelden zij hun ervaringen. Tijdens de masterclasses namen we u mee naar het jaar 2030 en kreeg u een uniek kijkje in de keuken van het waterbeheer van de toekomst.