HydroLogic en Arcadis ontwikkelen HydroNET verder

Published on 17 februari 2022 by HydroLogic

Water- en klimaatuitdagingen slim en effectief aanpakken met digitaal waterplatform

HydroNET, het door HydroLogic ontwikkelde beslissingsondersteunend platform voor water managers, wordt via het wereldwijde netwerk van Arcadis versneld internationaal in de markt gezet. Beide bedrijven gaan via een gezamenlijke onderneming het platform verder ontwikkelen en onderhouden. Met de innovatiekracht van beide bedrijven kunnen bestaande en nieuwe klanten rekenen op nieuwe functionaliteit en aanvullende diensten op basis van dit prijswinnende platform.

Klimaatverandering en de hoge druk op de ruimte maken het managen van water steeds uitdagender, met een toenemend risico op droogte, wateroverlast, overstromingen en waterkwaliteitsproblemen. Sinds 2005 helpt HydroLogic met HydroNET waterprofessionals beter te anticiperen op steeds extremere weersomstandigheden: bij het maken van plannen, het nemen van de juiste operationele beslissingen, het evalueren van het gevoerde waterbeheer en het monitoren van maatregelen. Met HydroNET worden data, kennis en modellen gekoppeld en worden beslissingsondersteunende systemen voor watermanagers gemaakt. Meer dan 4500 waterprofessionals van waterschappen, gemeenten en kennisinstellingen in Nederland en daarbuiten maken al gebruik van HydroNET diensten via HydroLogic.

Het HydroNET partnership komt op het juiste moment voor beide bedrijven. HydroLogic zocht een partner om samen te investeren in het duurzaam verder ontwikkelen van HydroNET en om het product versneld internationaal uit te rollen. Arcadis heeft een sterke ambitie voor haar digitale dienstverlening en zorgt met HydroNET voor een verruiming in het dienstenpakket dat zij aan haar klanten wereldwijd aanbiedt. Arcadis is vanaf nu mede-eigenaar van het HydroNET platform.

Arcadis en HydroLogic bieden klanten digitale diensten op basis van HydroNET en focussen zich in de markt op verschillende landen. HydroLogic blijft verantwoordelijk voor HydroNET in Nederland en bestaande internationale markten zoals Zuid-Afrika. Arcadis zorgt voor verdere internationale opschaling en focust zich daarbij eerst op de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, waarna andere landen zullen volgen. De adviesbureaus Arcadis en HydroLogic blijven onafhankelijk van elkaar bestaan.

Directeur Harm Albert Zanting van Arcadis: “Dit is een fantastische aanvulling op onze portfolio. Met deze samenwerking geven we een flinke impuls aan onze digitale ambitie. Ik kijk erg uit naar de samenwerking en ik weet dat mijn collega’s in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk staan te popelen om HydroNET naar hun klanten te brengen.”

Directeur Arnold Lobbrecht van HydroLogic: “We zijn zeer verheugd met deze nieuwe stap. De samenwerking geeft ons slagkracht om HydroNET duurzaam verder te ontwikkelen. Daarbij hebben we nu veel meer impact met innovatieve oplossingen voor waterbeheerders bij het aanpakken van de klimaat-uitdagingen.”

Op de foto v.l.n.r.: Maarten Spijker, Robert de Kort, Harm Albert Zanting, Hanneke van Manen, Arnold Lobbrecht en Leanne Reichard