HydroLogic behaalt met HydroNET 3e plaats KVK Innovatie top 100

Published on 26 september 2019 by Marieke van Slooten

HydroLogic wint met de HydroNET Water Control Room de 3e plaats in de KVK Innovatie top 100. Op 25 september maakte de Kamer van Koophandel tijdens een spannende finale de top 100 van meest innovatieve MKB-bedrijven van Nederland bekend.

Optimale inzet van water

HydroLogic heeft deze toppositie weten te behalen dankzij de innovatie HydroNET Water Control Room. Dankzij dit beslissingsondersteunend platform kunnen waterbeheerders over de hele wereld met online dashboards de strijd tegen het water succesvol voeren. Door een slimme combinatie van satellietmetingen, water- en weermodellen genereert het systeem adviezen en waarschuwingen om het water zo goed mogelijk te managen. Het resultaat is een optimale inzet van water voor iedereen. Zo worden kwetsbare steden beschermd tegen overstroming en krijgen boeren het water dat ze nodig hebben.

Oordeel van de Jury

Claudia Zuiderwijk, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Kamer van Koophandel, licht de keuze voor HydroLogic toe: “De gevolgen van de klimaatverandering zijn overal in de wereld zichtbaar. Water is ongenadig schaars. We hebben weinig invloed op de klimaatverandering, maar we kunnen wel ICT inzetten om met de schaarste zo slim mogelijk om te gaan afhankelijk van de behoefte van een lokaal gebied. Wij vinden het prachtig dat HydroNET precies daarbij helpt en daarom nu al zo’n grote impact heeft in de wereld. ” Daarnaast was de jury erg te spreken over de schaalbaarheid en openheid van HydroNET. “We vinden jullie manier van samenwerken binnen de gouden driehoek een enorm mooie opvatting en werkwijze waar andere bedrijven een voorbeeld aan kunnen nemen. ”

Succesvolle innovaties

De KVK Innovatie top 100 wordt ieder jaar door de Kamer van Koophandel georganiseerd en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs van het MKB. Alle innovaties worden beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie. De ranglijst geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb op dit moment.